FLA Learning Centre

Built after Giuseppe Marinoni’s design had won an international competition, the Learning Centre FLA (Lombardy Foundation for the Environment) at Seveso looks on the outside like a primary volume, divided up by vertical fissures and sectioned by the glass front: a wing of the square and proscenium opening onto the town. The rigorous elliptical layout of the plan is in fact a collage of irregular forms suited to a variety of uses: conference rooms, exhibition spaces, offices, a media library. The architectural conception exploits natural light as a means of creating mutable environmental qualities. The artificial lighting, on the other hand, draws attention to the spaces generated inside, visible outside at night as two-dimensional figures projected onto the glass screen of the façade.

Format
EPUB
Protection
DRM Free
Publication date
April 06, 2014
Publisher
Collection
Page count
144
ISBN
9788890777387
File size
120 MB

Accessibility features

  • None provided
subscribe

About Us

About De Marque Work @ De Marque Contact Us Terms of Use Privacy Policy