FLA Learning Centre

Built after Giuseppe Marinoni’s design had won an international competition, the Learning Centre FLA (Lombardy Foundation for the Environment) at Seveso looks on the outside like a primary volume, divided up by vertical fissures and sectioned by the glass front: a wing of the square and proscenium opening onto the town. The rigorous elliptical layout of the plan is in fact a collage of irregular forms suited to a variety of uses: conference rooms, exhibition spaces, offices, a media library. The architectural conception exploits natural light as a means of creating mutable environmental qualities. The artificial lighting, on the other hand, draws attention to the spaces generated inside, visible outside at night as two-dimensional figures projected onto the glass screen of the façade.

Format
EPUB
Protection
Sans DRM
Date de publication
6 avril 2014
Éditeur
Collection
Nombre de pages
144
ISBN
9788890777387
Taille du fichier
120 Mo
Cette publication ne comporte aucune information d'accessibilité.
s'abonner

À propos de nous

À propos de De Marque Emplois Nous contacter Conditions générales d'utilisation Politique de confidentialité